Goedkoopste scooterverzekering eenvoudig vergelijken

Scooterverzekering afsluiten – Dekkingen vergeleken

De scooter is een scooter waar u wel een helm op moet dragen. Deze voertuigen mogen maximaal 45 km/h in Nederland. U kunt uw scooter verzekeren op een aantal manieren. Hieronder zullen wij u uitleggen op welke manieren u de scooter kunt verzekeren.

 Oorzaak schade  WA  WA + beperkte casco  WA + volledige casco
Botsing / aanrijding  Gedekt Gedekt Gedekt
Brand, explosie en blikseminslag Niet gedekt Gedekt Gedekt
 Diefstal Niet gedekt Gedekt Gedekt
 Sterretje in voorruit of ruitbreuk Niet gedekt Gedekt Gedekt
 Botsingen met dieren Niet gedekt Gedekt Gedekt
 Storm en ander natuurgeweld Niet gedekt Gedekt  Gedekt
 Eenzijdige ongevallen Niet gedekt Niet gedekt Gedekt

 Uw scooter verzekeren vanaf slechts € 1,- p/m
Direct berekenen en afsluiten binnen 3 minuten

WA-dekking

Op het moment dat u eigenaar bent geworden van een scooter bent u verplicht dit voertuig minimaal WA te verzekeren. Bij een WA dekking bent u verzekerd tegen schade die u toebrengt aan andere. Dit kunnen weggebruikers zijn maar dat hoeft niet perse.

WA + Diefstal dekking

U kunt ervoor kiezen om uw Wa dekking uit te breiden met een diefstal dekking. Naast de minimale wettelijke dekking bent u ook tegen diefstal verzekerd. Op het moment dat uw voertuig gestolen word, zal de verzekeraar 30 dagen wachten. Dit termijn word gehanteerd door de verzekeraars in de hoop dat uw voertuig teruggevonden wordt. Na dit termijn zal de verzekeraar direct tot schade afwikkeling overgaan.

WA + Beperkte Caso

Bij deze dekking bent u naast de WA dekking ook verzekerd tegen de volgende voorkomende gebeurtenissen. U moet dan denken aan bijvoorbeeld schade die u oploopt door: brand, storm, blikseminslag, hagelschade, een botsing met loslopende dieren, hagelschade, poging tot diefstal en uiteraard diefstal.

WA + volledig casco

Bij deze dekking bent u verzekerd tegen alle voorkomende onheilen. Een uitgebreider dekking voor uw scooter is er niet af te sluiten. Naast de hierboven omschreven gebeurtenissen, bent u ook verzekerd tegen schade aan het eigen voertuig. Dit wil zeggen dat wanneer u schade heeft of zelf heeft gemaakt, deze schade ook aan uw voertuig word uitgekeerd. Deze is de meeste uitgebreide dekking voor uw scooterverzekering. Uiteraard is wel zo dat deze dekking ook automatisch het duurste is.

Wij willen u er wel op wijzen dat de bovengenoemde informatie kan afwijken per verzekeraar. Wij raken u daarom ook aan om altijd de polisvoorwaarden te raadplegen van de desbetreffende verzekeraar.

 


Ja u dient in het bezit te zijn van een rijbewijs voor uw scooter of anders in het bezit te zijn van een bromfietscertificaat.
Dit is heel moeilijk om te verzekeren. Wij raden u aan om telefonisch contact op te nemen om deze kwestie door te nemen.
Bij een WA dekking zit er vaak geen eigen risico. Als u kiest voor een ruimere dekking dan kan dit wel het geval zijn. Dit wordt altijd duidelijk van te voren gemeld als dit zo is.
Inpricipe stopt deze niet. De verzekering loopt altijd voor een jaar en wordt daarna verlengt. Deze stopt alleen wanneer u hem bij ons opzegt.
Ja, u heeft bij ons 14-dagen bedenktijd. Als u toch geen verzekering wilt kunt u deze kosteloos annuleren.
Afhankelijk van de dekking, leeftijd, postcode, soort scooter, eventuele schadevrije jaren.
U kunt kiezen voor een WA , WA + of een WA + volledige casco dekking.
Ja, u kunt hier een ongevallen opzittende verzekering voor afsluiten.

Hoe werkt het ?

  • Algolweg 15
    3821 BG Amersfoort
  • 0418 - 638 126