Goedkoopste brommerverzekering eenvoudig vergelijken

Brommerverzekering berekenen – premies vergelijken

De brommer is een brommerfiets waar u wel een helm op moet dragen. Deze voertuigen mogen maximaal 45 km/h in Nederland. U kunt uw Bromfiets verzekeren op een aantal manieren. Hieronder zullen wij u uitleggen op welke manieren u de Bromfiets kunt verzekeren.

 Oorzaak schade  WA  WA + beperkte casco  WA + volledige casco
Botsing / aanrijding  Gedekt Gedekt Gedekt
Brand, explosie en blikseminslag Niet gedekt Gedekt Gedekt
Diefstal Niet gedekt Gedekt Gedekt
Poging tot diefstal Niet gedekt Gedekt Gedekt
Botsingen met dieren Niet gedekt Gedekt Gedekt
Storm en ander natuurgeweld Niet gedekt Gedekt  Gedekt
Eenzijdige ongevallen Niet gedekt Niet gedekt Gedekt

 

Uw brommer verzekeren vanaf slechts € 1,- p/m
Direct berekenen en afsluiten binnen 3 minuten

WA-dekking

Op het moment dat u eigenaar bent geworden van een Bromfiets bent u verplicht dit voertuig minimaal WA te verzekeren. Bij een WA dekking bent u verzekerd tegen schade die u toebrengt aan andere. Dit kunnen weggebruikers zijn maar dat hoeft niet perse.

WA + Diefstal dekking

U kunt ervoor kiezen om uw Wa dekking uit te breiden met een diefstal dekking. Naast de minimale wettelijke dekking bent u ook tegen diefstal verzekerd. Op het moment dat uw voertuig gestolen word, zal de verzekeraar 30 dagen wachten. Dit termijn word gehanteerd door de verzekeraars in de hoop dat uw voertuig teruggevonden wordt. Na dit termijn zal de verzekeraar direct tot schade afwikkeling overgaan.

WA + Beperkte Caso

Bij deze dekking bent u naast de WA dekking ook verzekerd tegen de volgende voorkomende gebeurtenissen. U moet dan denken aan bijvoorbeeld schade die u oploopt door: brand, storm, blikseminslag, hagelschade, een botsing met loslopende dieren, hagelschade, poging tot diefstal en uiteraard diefstal.

WA + volledig casco

Bij deze dekking bent u verzekerd tegen alle voorkomende onheilen. Een uitgebreider dekking voor uw brommer is er niet af te sluiten. Naast de hierboven omschreven gebeurtenissen, bent u ook verzekerd tegen schade aan het eigen voertuig. Dit wil zeggen dat wanneer u schade heeft of zelf heeft gemaakt, deze schade ook aan uw voertuig word uitgekeerd. Deze is de meeste uitgebreide dekking voor uw brommerverzekering. Uiteraard is wel zo dat deze dekking ook automatisch het duurste is.

Wij willen u er wel op wijzen dat de bovengenoemde informatie kan afwijken per verzekeraar. Wij raken u daarom ook aan om altijd de polisvoorwaarden te raadplegen van de desbetreffende verzekeraar.


Een brommerverzekering loopt altijd eerst een jaar. Daarna is deze elke dag opzegbaar.
Ja, dit is mogelijk. Als u schadevrije jaren heeft opgebouwd met uw auto of motor en deze zijn vrij om over te nemen. Dan kunt u ze gebruiken voor de brommer.
Inprincipe is dat geen probleem. U dient er wel zeker van te zijn dat deze in het bezit zijn van een geldig brommerrijbewijs.
Wanneer u een slot heeft aangeschaft voor uw brommer, dan dient u altijd minimaal een art 3 of art 4 slot te hebben.
Het is verstandig om de verzekering af te sluiten, op naam van de regelmatige bestuurder. Er kunnen sommige afwijkende situaties zijn. Onze medewerkers kunnen u hier verder mee helpen.
Ja u kunt uw brommer mee naar het buitenland nemen. U dient dan wel in het bezit te zijn van een groene kaart.
Ja uw brommer dient minimaal WA verzekerd te zijn. Tenzij u het kenteken heeft laten schorsen.
Ja u kunt altijd een dekking hoger verzekerd worden. Wilt u een dekking lager dan kan dit alleen per contractvervaldatum.

Hoe werkt het ?

  • Algolweg 15
    3821 BG Amersfoort
  • 0418 - 638 126