Goedkoopste autoverzekering eenvoudig vergelijken

Autoverzekering afsluiten – Dekkingen vergeleken

Elke auto die in Nederland die zich op het openbare wegdek bevind moet verzekerd zijn.

Er bestaan een aantal verschillende manieren om een auto te verzekeren. Hieronder zullen wij deze dekkingen met u gaan doornemen. U kunt bij ons kiezen uit het grootste assortiment van autoverzekeringen. Door uw gegevens correct in te voeren kunt u direct met uw nieuwe auto de weg op. Als u opzoek bent naar de goedkoopste autoverzekering dan bent u hier zeker aan het juiste adres. Wij kunnen namelijk al een autoverzekering aanbieden vanaf € 5,- per maand. Als u vragen heeft over een autoverzekering dan kunt u ook ten allertijde contact met ons opnemen.

 Oorzaak schade  WA  WA + beperkte casco  WA + volledige casco
Botsing / aanrijding  Gedekt Gedekt Gedekt
Brand, explosie en blikseminslag Niet gedekt Gedekt Gedekt
Diefstal Niet gedekt Gedekt Gedekt
Sterretje in voorruit of ruitbreuk Niet gedekt Gedekt Gedekt
Botsingen met dieren Niet gedekt Gedekt Gedekt
Storm en ander natuurgeweld Niet gedekt Gedekt  Gedekt
Eenzijdige ongevallen Niet gedekt Niet gedekt Gedekt

 

Goedkoopste autoverzekering vanaf € 5,- p/m
Direct berekenen en afsluiten binnen 3 minuten

WA-dekking

Deze dekking moet u altijd minimaal afsluiten voor uw autoverzekering. Er is wettelijk geregeld dat u deze dekking minimaal moet afsluiten. De WA-dekking voor een autoverzekering dekt altijd de schade die u toebrengt naar andere. Andere weggebruikers zijn hierdoor altijd verzekerd. Dit maakt niet uit of het een voertuig of object betreft.

WA + dekking

Deze dekking word ook wel in de volksmond WA + beperkte casco dekking genoemd. U bent naast een wa dekking ook vaak verzekerd tegen de andere voorkomende schademogelijkheden. U moet dan denken aan bijvoorbeeld: Brand, diefstal, inbraak, joyriding,ruitbreuk, een botsing met loslopende dieren, stormschade, hagelschade en schade door overstroming. Deze gebeurtenissen zijn over het algemeen gedekt. Het is dus altijd aan te raden om de polisvoorwaarden te raadplegen van de desbetreffende verzekeraar om na te kijken of dit ook daadwerkelijk zo is.

WA + volledig casco

Veel mensen kennen deze dekking ook onder de naam “All Risk” dekking. Via deze dekking bent u zo uitgebreid mogelijk verzekerd. Dit wil zeggen dan er geen uitgebreidere dekking meer bestaat. U bent verzekerd voor alle voorkomende schade. Dus naast de hierboven omschreven gebeurtenissen zijn bijvoorbeeld ook nog verzekerd schade door: Botsen, vandalisme,omslaan,aanrijding en te water raken. Heel belangrijk kenmerk is dat niet alleen schade aan derden is verzekerd maar dat schade aan uw eigenvoertuig ook verzekerd is, ondanks als het uw eigen schuld betreft.

Autoverzekering uitbreiden

Naast bovenstaande dekkingen is de autoverzekering ook nog uit te breiden met bijvoorbeeld een rechtsbijstandverzekering, schadeverzekering voor inzittende, ongevallenverzekering voor inzittende. U kunt in onze software na een keuze te hebben gemaakt voor welke autoverzekering uw wilt gaan. Ook nog een aanvullende keuzen maken voor de aanvullende verzekeringen.

 


Wanneer er na levering van de auto, nog aanvullende zaken worden aangebracht dan vallen deze onder de accessoires. Deze dienen dan wel buiten de standaarduitrusting van de auto te vallen. U moet dan denken aan: mobiele telefoon, alarm of navigatie.
Deze regeling bepaald uw korting. Als u schadevrij rijdt dan ontvangt u extra korting. Maakt u schade dan valt u terug in korting. Maakt u geen schade dan gaat u goedkoper rijden. Maakt u wel schade dan gaat de premie onhoog.
Wanneer u het voertuig verkocht heeft, kunt u een vrijwaring naar ons opsturen. Indien dit niet het geval is, kunt u altijd de verzekering opzeggen. Dit kan elke dag, maar u dient er wel rekening mee te houden dat er altijd 1 maand opzegtermijn wordt gehanteerd.
Op dat moment hoeft u zich geen zorgen maken. Afhankelijk van de dekking gaan wij de schade voor u verhalen. Als u schade heeft dan dan z.s.m. contact met ons op. Dan kunnen wij u hier verder meehelpen.
Dit kan u inderdaad voordeel opleveren. De gedachte hierachter moet u zoeken bij de schadevrije jaren. Deze blijven bij het schorsen van de verzekering namelijk 3 jaar geldig. Bij een beëindigde verzekering is dit maar 1 jaar.
Wanneer u schade heeft dient u zo snel mogelijk de verzekeraar hier over in te lichten. Daarnaast is het belangrijk om een schadeformulier in te vullen met de tegenpartij.
Nee, u mag zelf bepalen of u deze per maand, kwartaal, half jaar of per jaar wilt betalen.
Dit heeft te maken dat elke aanbieder zijn eigen brutopremies heeft. Daarnaast spelen de b/m kortingen ook een rol. Hierdoor ontstaan er verschillende soorten tarieven.

Hoe werkt het ?

  • Algolweg 15
    3821 BG Amersfoort
  • 0418 - 638 126