Goedkoopste opstalverzekering eenvoudig vergelijken

Opstalverzekering afsluiten – Dekkingen vergeleken

Mensen die een eigen huis hebben moeten een opstalverzekering afsluiten. In sommige gevallen hebben huurders ook een opstalverzekering nodig. De opstalverzekering verzekerd de buitenkant van uw huis. De muren, keuken, glas etc etc vallen onder de opstalverzekering. Vaak is alles wat nagelvast zit aan het huis verzekerd onder de opstalverzekering. Er zijn meerder mogelijkheden voor het afsluiten van uw opstalverzekering. Het is ook mogelijk om een opstalverzekering voor uw appartement af te sluiten. U vind hier genoeg verzekeraars die dit risico willen accepteren. U kunt dan kiezen voor de rubriek: kopersbelang. Wij zullen hieronder de verdere dekkingen met u doornemen welke u kunt afsluiten voor uw opstalverzekering.

Extra uitgebreide dekking

Op het moment dat u deze dekking gaat kiezen moet u er rekening mee houden dat alleen de gebeurtenissen die in de polisvoorwaarden staan gedekt zijn. Op het moment dat het niet vermeld staat in de polis bent u hier ook niet verzekerd voor. Onder de dekking zijn wel een aantal gebeurtenissen verzekerd. U moet dan denken aan brand, waterschade en bepaalde storm schade.

Uw opstal verzekeren vanaf slechts € 3,- p/m
Direct berekenen en afsluiten binnen 3 minuten

Alle onheilen dekking

Heeft u deze dekking afgesloten voor uw opstalverzekering, Dan bent u zeer ruim en goed verzekerd. U bent dan verzekerd tegen alle voorkomende gebeurtenissen. Het maakt dus niet uit wat er gebeurt. U kunt altijd uw verzekeraar inschakelen.

Tip: Combineer uw inboedelverzekering en opstalverzekering

Wij raden u aan om zowel de opstalverzekering en inboedelverzekering bij dezelfde verzekeraar af te sluiten. Sommige verzekeraars hanteren verschillende voorwaarden. Zo kunnen er verschillen ontstaan in de verzekerde rubrieken. Om dit te voorkomen kunt u het beste de opstal en inboedelverzekering bij dezelfde verzekeraar afsluiten.

 


De herbouwwaarde is het bedrag wat nodig is, om de huidige woning compleet opnieuw in dezelfde staat te kunnen herbouwen.
U dient er rekening mee te houden dat de verzekeraar tijdelijk de dekking heeft opgeschort. Gebeurt er nu iets, dan bent u helaas niet verzekerd.
U kunt gebruik maken van de herbouwwaardemeter, middels dit formulier kunt u nauwkeurig de inhoud van uw woning vaststellen.
Nee, een opstalverzekering is niet verplicht om af te sluiten. Uw hypotheekverstrekker zal het wel op prijs dat u dit doet.
Bij de meeste verzekeraars gelden geen standaard eigen risico’s. Uiteraard kan dit afwijken. Let daarom altijd op de polisvoorwaarden. Bij storm geldt vaak wel een eigen risico.
Het is aan te raden om de schade zo snel mogelijk te melden bij uw verzekeraar. Deze kunnen zo snel mogelijk starten met het herstellen van de schade.
Ja, de opstalverzekering kunt u per maand, per kwartaal, per half jaar of per jaar betalen.
Als u de herbouwwaardemeter invult dan bent u hier inderdaad verzekerd voor.

Hoe werkt het ?

  • Algolweg 15
    3821 BG Amersfoort
  • 0418 - 638 126